19.9.08

Το αγροτικό ξέσπασμα


Η σημερινή μεγαλειώδης πορεία διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από το σύνολο του αγροτικού κόσμου του Ν. Ηρακλείου έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας τα μεγάλα δεινά που αντιμετωπίζει η αγροτική τάξη στην Ελλάδα. Προβλήματα που η Κυβέρνηση της ΝΔ. δημιούργησε σε τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης και αδυνατεί πλέον να παρέμβει για να τα λύσει.
-Η Ν.Δ. δεν σεβάστηκε την Ελληνίδα αγρότισσα και τον Έλληνα αγρότη. Δεν σεβάστηκε το αγροτικό επάγγελμα.
-Δεν σεβάστηκε τον πρωτογενή τομέα παραγωγής της χώρας μας που αποτέλεσε την βάση πάνω στην οποία στηρίχτηκε η Ελλάδα για χρόνια.
-Αποξένωσε τους αγρότες από την ύπαιθρο με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη της.
-Περιορίστηκε σε ευχολόγια αντί για ουσιαστική αγροτική πολιτική προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε. Η ανυπαρξία εθνικής αγροτικής πολιτικής αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο λάθος της.

-Άφησε ανεξέλεγκτη την αγορά των λιπασμάτων και έρχεται τώρα εκ των υστέρων να παραδεχτεί την ύπαρξη καρτελ.
-Δεν βοήθησε στο παραμικρό ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Ακόμα και με το αγροτικό πετρέλαιο φάνηκε η αδυναμία της να στηρίξει τους αγρότες.
-Δεν προστάτεψε το αγροτικό εισόδημα και στην μοναδική φορά που ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στις Βρυξέλλες για την προάσπιση των αγροτικών συμφερόντων τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα από κάθε άλλη φορά.
-Αδιαφορεί για τους νέους αγρότες και δεν προσφέρει κίνητρα έτσι ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει μια νέα βάση αγροτών και ένα νέο ισχυρό αγροτικό τομέα.
-Αδιαφορεί για την δια βίου επιμόρφωση των αγροτών με στόχο μια αγροτική παραγωγή που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις νέες παγκόσμιες συνθήκες.

-Εξαπάτησε χιλιάδες παραγωγούς με τις επιδοτήσεις και κυρίως τις αποζημιώσεις για τις οποίες η κομματική ταυτότητα και η εντοπιότητα υπερίσχυσαν του δικαίου.
Το ποτήρι ξεχείλισε, δεν πάει άλλο πια. Η Κυβέρνηση αυτή είναι ανίκανη να κυβερνήσει και να λύσει τα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Η ανυπαρξία της πολιτικής της είναι φανερή. Οι παρεμβάσεις της αδύναμες και ανούσιες. Οι επιλογές τις καταστροφικές. Μοναδική λύση είναι να φύγει και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.
Δηλώνω την αμέριστη συμπαράσταση μου στα δίκαια αιτήματα των αγροτών και δεσμεύομαι με την δράση μου εντός και εκτός του Κοινοβουλίου ότι θα εργαστώ για να μπορέσει ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας και του Ν. Ηρακλείου να αντιμετωπιστεί με σεβασμό και αξιοπρέπεια για ένα καλύτερο αύριο.