19.6.09

Κλίνατε επί δεξιά!!!!!

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, με τη μεγάλη νίκη του κινήματός μας και την προοπτική αυτοδυναμίας που δημιουργούν, οδηγούν ήδη τη Νέα Δημοκρατία σε κινήσεις πανικού και αυτοκαταστροφής. Αυτό δεν θα ήταν αντικείμενο σχολιασμού , αν δεν επηρέαζε τη συνολική πορεία της χώρας μας και αν δεν δημιουργούσε κοινωνικές συγκρούσεις ικανές να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στη χώρα και στους πολίτες μας. Αναφέρομαι φυσικά στην ξεκάθαρη στροφή δεξιά που ήδη σάλπισε ο Πρωθυπουργός, προσπαθώντας να σωθεί από την αύξηση της επιρροής του ακροδεξιού ΛΑΟΣ.
Χωρίς να αναλύσει το αποτέλεσμα των εκλογών που ξεκάθαρα αποδοκίμασε την νεοδεξιά και νεοφιλελεύθερη πολιτική του, χωρίς να διώξει από δίπλα του τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στα κάθε λογής σκάνδαλα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, είδε στην στροφή δεξιά και στον λαϊκισμό, μια ευκαιρία σωτηρίας.
Οι δηλώσεις του μετά τις εκλογές δείχνουν: Έπαρση, οίηση, αλαζονεία αλλά και ιδιοκτησιακή αντίληψη για το Κράτος. Διακηρύσσει ότι θα συνεχίσει την πολιτική του αν και «το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν ικανοποιητικό». Η εμμονή του δείχνει ότι συνεχίζει να βλέπει τον κόσμο μέσω του simulator ως εικονική πραγματικότητά. Εγκλωβισμένος στην «αλαζονεία της αυθεντίας», υπό την καθοδήγηση των επικοινωνιολόγων και με την αρωγή τηλεσχολιαστών προβάλλει το παρελθόν ως ενδεχόμενο μέλλον υπενθυμίζοντας το ύφος αλλά και τα πρόσωπα του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ. Το κρίσιμο ερώτημα που πλανάται αυτή τη στιγμή, είναι εάν και πως μπορεί να κυβερνηθεί μια χώρα όταν στην επισφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της καταρρέουσας κυβέρνησης, προστέθηκε τώρα και η ηχηρή λαϊκή αποδοκιμασία.
Σε τούτο το ερώτημα ο Πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία, αντί να απαντήσουν έστω και καθυστερημένα με μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και των μικρών επιχειρηματιών, βάζουν στην πρώτη γραμμή τους μετανάστες, τα καρτοκινητά και φυσικά δεκάδες νέους έμμεσους φόρους. Αντί να συγκροτήσουν μια σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική, αντί να διαπραγματευτούν με την Ε.Ε και την Τουρκία , τρόπους επαναπροώθησης και ασφάλειας των συνόρων μας, λαϊκίζουν ασύστολα, προβάλλοντας τον μπαμπούλα των μεταναστών, προκειμένου να κρύψουν την ανυπαρξία της πολιτικής τους.
Σε τούτη την αδιέξοδη και επικίνδυνη για τη χώρα στροφή ΔΕΝ θα τους ακολουθήσουμε. Το ΠΑΣΟΚ, νίκησε σε μια μεγάλη μάχη. Από δω κι εμπρός αγωνιζόμαστε να κερδίσουμε τον πόλεμο. Να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα, όχι σπεκουλάροντας στον λαϊκισμό και την πλειοδοσία, αλλά προβάλλοντας την άλλη, διάφορη πολιτική μας πρόταση. Μια πρόταση που δίνει και διέξοδο στα μεγάλα δομικά προβλήματα της χώρας (πράσινη ανάπτυξη, αναδιανομή κοινωνικού πλούτου, ενίσχυση κοινωνικού κράτους), ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών (μεταναστευτική πολιτική σύγχρονη, με ευαισθησία και κανόνες) και δημιουργεί έναν νέο κοινωνικό ιστό ικανό να αγκαλιάσει όλους του πολίτες της χώρας μας.