9.4.09

Κουρασμένος Πρωθυπουργός...αποχωρούσα Κυβέρνηση

Κουρασμένος ο Πρωθυπουργός της χώρας μετά από πέντε χρόνια στην εξουσία. Κουρασμένη και αποχωρούσα η Κυβέρνησή του. Αν δεν ήταν τραγικό θα μπορούσε να ήταν γελοίο. Ας θυμηθούμε όμως τις προσπάθειες της νέας διακυβέρνησης: Στα πέντε χρόνια που «κυβερνά» τρεις θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν οι γενναίες και επίπονες αποφάσεις του Πρωθυπουργού:

    Η διεξαγωγή απογραφής για να κρύψει την αδυναμία του να υλοποιήσει τις μύριες όσες προεκλογικές του υποσχέσεις, με συνέπεια την επιτήρηση της χώρας μας και την οικονομική της δυσπραγία.

    Η πλήρης κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης (κουμπάροι, ανίψια, φίλοι, κάθε καρυδιάς καρύδι, αρκεί να ανήκε στην μεγάλη νεοδημοκρατική οικογένεια, τοποθετούνταν σε θέσεις ευθύνης), με συνέπεια οι πελατειακές σχέσεις, η αναξιοκρατία και ο νεποτισμός να κυριαρχήσουν στην χώρα μας.

    Και η πλήρης κάλυψη των σκανδάλων που οι παραπάνω τοποθετηθέντες από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, διέπρατταν.

Κανείς δεν έφταιξε και δεν τιμωρήθηκε για τις υποκλοπές, τις απαγωγές των Πακιστανών, την κλοπή των δομημένων ομολόγων, τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την Ελλάδα, το Βατοπέδι, κλπ. Κανείς, ή μάλλον την ευθύνη είχε και έχει η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα οργανωμένα συμφέροντα (όπως ονομάζει κάθε κοινωνική τάξη και Κλάδο που αγωνίζεται να διασώσει κάτι από τα κεκτημένα). Για την Παιδεία πέντε χρόνια μετά, μηδένισε το κοντέρ και ζητά ιδέες να γράψει στο «άγραφο χαρτί της πολιτικής της. Για τους αγρότες μας, από τις κορώνες περί προσωπικής παρέμβασής του στις Βρυξέλλες, φτάσαμε στα ψίχουλα των αποζημιώσεων. Για την υγεία και τα χάλια της, σχεδιάζει μελλοντικές (!!) κινήσεις σωτηρίας. Για την οικονομική κρίση, αφού διέλυσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, χάρισε δισεκατομμύρια στους λίγους και έχοντες, θα πρέπει τώρα το «κακό ΠΑΣΟΚ» να συναινέσει, και να δώσει χέρι βοηθείας, ώστε να γονατίσει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους με φόρους και μηδενικές αυξήσεις. Για την εγκληματικότητα και την αναβίωση της τρομοκρατίας, ζητά λεκτικές καταδίκες και αφορισμούς!!! Για την αύξηση των ορίων ηλικίας των γυναικών, ΤΩΡΑ, θυμήθηκε , μετά την καταδίκη της χώρας μας, να ξεκινήσει προσπάθεια, αναβολής της.

Πέντε χρόνια απραξίας, αδράνειας και σχολιασμού των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Πέντε χρόνια πισωγυρίσματος σε δικαιώματα εργασιακά, οικονομικά, κοινωνικά. Πέντε χαμένα χρόνια από την «εργώδη», προσπάθεια του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του να μάθουν να κυβερνούν στου κασίδη το κεφάλι.

Η μοναδική προσφορά που θα μπορούσαν να κάνουν στον τόπο , δυστυχώς, δεν την έχουν καν συναισθανθεί και απεγνωσμένα παραμένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους: Να οδηγήσουν άμεσα τον τόπο σε εκλογές , ο λαός μας να τους ξεφορτωθεί επιτέλους κι αυτοί να αναπαυθούν μια και καλή, και η χώρα να κυβερνηθεί από μια κυβέρνηση που θέλει και μπορεί να εργαστεί για να περισώσει ότι μπορεί και να δώσει προοπτικές επίλυσης των προβλημάτων του λαού και του τόπου.