14.6.07

Ένστολη διαμαρτυρία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Παραβρέθηκα στη σημερινή (14/06/2007), ένστολη συγκέντρωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων, στην Πλατεία Ελευθερίας. Οι Αστυνομικοί, βιώνουν και αυτοί τη διπλή γλώσσα της Κυβέρνησης: Παχυλές προεκλογικές υποσχέσεις και ουδεμία ικανοποίηση αιτημάτων μετά τις εκλογές. Η Κυβέρνηση της ΝΔ θέλει τους Αστυνομικούς: Πραίτορες της αντεργατικής της πολιτικής. Τους θέλει ομήρους για να μπορεί να τους ελέγχει . Τους θέλει περιθωριοποιημένους για να τους χρησιμοποιεί ενάντια στους άλλους εργαζόμενους. Το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν Κυβέρνηση έλυσε σημαντικά ζητήματα των αστυνομικών: Ρύθμιση μεταθέσεων , αναγνώριση συνδικαλιστικού δικαιώματος . Τώρα κοντά στους Αστυνομικούς στηρίζει τον αγώνα τους και τα αιτήματα των Τοπικών ενώσεών τους για:
Α)Την επακριβή και απαρέγκλιτη εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 294/2003 «Χρόνος εργασίας Αστυνομικού προσωπικού».
Β) Την επαρκή στελέχωση Αστυνομικών Υπηρεσιών με Ανθρώπινο δυναμικό με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και τον εφοδιασμό αυτών με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό .
Γ) Την απεμπλοκή - απαλλαγή των Αστυνομικών από έργα ξένα προς την αποστολή τους.
Δ) Την μη διάθεση Αστυνομικών σε νυχτερινή εκτέλεση Υπηρεσίας πέραν των 48ωρών μηνιαίως.
Ε) Την ουσιαστική αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες, γεωγραφικές - πληθυσμιακές και εγκληματολογικά δεδομένα.