22.6.07

Ημερολόγιον...εβδομάδας

Την Παρασκευή (15/06/2007) το απόγευμα, συναντήθηκα με την Ένωση Ξεναγών Ηρακλείου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξεναγοί στον ευαίσθητο χώρο του τουρισμού. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ανυπαρξία ελέγχου των παράνομων ξεναγήσεων. Την ανεργία, τα επιδόματα ανεργίας, καθώς και την έλλειψη επιμόρφωσης. Τα προβλήματα αυτά κωδικοποιήθηκαν και ήδη έγιναν οι ανάλογες ερωτήσεις στα αρμόδια Υπουργεία.

Το Σάββατο (16/06/2007), συναντήθηκα με εκπροσώπους του Συλλόγου Κτηνοτρόφων του Νομού μας. Η ανυπαρξία στήριξης των κτηνοτρόφων, η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων καθώς και η αναγκαιότητα πιστοποίησης των κτηνοτροφικών προϊόντων , βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Τονίστηκε η αναγκαιότητα κοινής δράσης όλων των Φορέων για να βγει από τα αδιέξοδα η κτηνοτροφία του νομού μας.
Την Κυριακή (17/06/2007), το Ηράκλειο, δέχτηκε τον κο Καραμανλή. Κι ενώ περίμενε τον Πρωθυπουργό, ήρθε ο αρχηγός της ΝΔ, φέρνοντας τα γνωστά προεκλογικά του «δώρα». Έφερε και το κλεμένο άγαλμα και το παρουσίασε σε ένα κλειστό Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Έφερε και Υποσχέσεις, πολλές υποσχέσεις.Λες και ακόμα είναι στην αντιπολίτευση και όχι στην Κυβέρνηση επί 3,5 χρόνια.
ΘΑ γίνει το αεροδρόμιο Καστελίου.
ΘΑ γίνει το Λιμάνι του Νότου (πώς αλήθεια και για ποιον σκοπό;)
ΘΑ γίνουν οι οδικοί άξονες.
ΘΑ ενισχυθούν οι αγρότες.
ΘΑ λυθούν τα ζητήματα της εκπαίδευσης και της υγείας.
ΘΑ γίνουν όλα.
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ!!!!!!
Δυστυχώς για τον κο Καραμανλή και το κόμμα του, ο λαός μας έχει ήδη μπουχτίσει από τις προεκλογικές τους κορώνες και ενισχύει το κίνημά μας.
Τη Δευτέρα (18/06/2007), έκανα επίσκεψη στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης (Πατέλες), στο Ηράκλειο. Ο Δραστήριος Σύλλογος της περιοχής αγωνίζεται γαι τα προβλήματα της περιοχής του. Τα κινήματα της γειτονιάς είναι πιστεύω η λύση για την ενεργοποίηση των πολιτών. Η ιστορία και οι επιτυχίες του Συλλόγου το αποδεικνύουν.

Την Πέμπτη (21/06/2007) συναντήθηκα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Δαφνών. Το πανέμορφο προάστιο πλέον του Ηρακλείου, ακμάζει και ο Σύλλογος της περιοχής δημιουργικός πάντα, προσπαθεί να δώσει πνοή και προοπτική σε όλη την περιοχή.
Την Παρασκευή (22/06/2007), επισκέφτηκα τα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκη. Μίλησα με τους εργαζόμενους της επιχείρησης και τους εκπροσώπους των σωματείων τους. Η Δημόσια Επιχείρηση αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Μείωση των κερδών της, ξεπούλημα σε ιδιώτες βασικών τομέων λειτουργίας της, έλλειψη ενέργειας για το νησί μας. Σε όλες τις συναντήσεις εκείνο που αναδεικνύεται είναι η πολύ δύσκολη οικονομική θέση των εργαζομένων από την πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ και η δεκτικότητα των πολιτών να ακούσουν τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα της χώρας και του νησιού μας. Θα συνεχίσουμε τούτο τον αγώνα ενημέρωσης και ανάδειξης των προτάσεών μας.