19.8.07

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

(Άρθρο που δημοσιεύθηκε στην "ΤΟΛΜΗ" Κυριακή 19/08/2007)
Κανένας αιφνιδιασμός και κανένας πανικός. Ο κ. Καραμανλής απλά, για άλλη μια φορά, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώσει τον εαυτό του, ή καλύτερα από το να αυτοδιαψευθεί. Γιατί περί αυτοδιάψευσης πρόκειται από την στιγμή που έξι μήνες τώρα διαβεβαίωνε τόσο τους πολιτικούς, όσο και όλους τους Έλληνες πολίτες ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Για άλλη μια φορά ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται ασυνεπής στα λόγια του. Αυτό, το υποτίθεται δυνατό του σημείο που έντεχνα προέβαλε ολόκληρη η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου, καταρρέει. Όπως κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος οι προεκλογικές του υποσχέσεις το 2004.
Υποσχέσεις για αύξηση των συντάξεων ώστε όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες συνταξιούχοι να αποκτήσουν ένα βιοτικό επίπεδο, αντίστοιχο με αυτό των υπολοίπων συνταξιούχων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υποσχέσεις προς τους εργαζομένους για αύξηση του εισοδήματος τους και καλύτερες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό. Το αποτέλεσμα είναι σήμερα 2 εκατομμύρια Έλληνες να βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Στο Μαξίμου ωστόσο βρήκαν τη λύση. Θα δημιουργήσουν το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής (Ταμείο για την αντιμετώπιση της Φτώχειας) και ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα των Ελλήνων και των Ελληνίδων θα λυθούν.
Υποσχέθηκε ο κ. Καραμανλής ότι ο αγροτικός κόσμος θα στηριχτεί. Θα στηριχτεί τόσο από τις φυσικές καταστροφές, που πλέον έχουν γίνει συχνότερες, όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την αναθεώρηση της ΚΑΠ. Τα αποτελέσματα της πολιτικής του μόνο καταστροφικά μπορεί να χαρακτηριστούν. Οι αποζημιώσεις για 6000 ελαιοπαραγωγούς στο Ν. Ηρακλείου παραμένουν μετέωρες ήδη από το 2004, ενώ την ίδια στιγμή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Μπασιάκος επιμένει να αγνοεί επιδεικτικά τόσο τους αγρότες του νομού μας, όσο και τα στελέχη της ίδιας του της παράταξης στο νομό μας. Αλήθεια, γιατί; Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Καραμανλής ήταν παρών, απών. Παρών γιατί μόνο μια φορά σε τριάμισι χρόνια παραβρέθηκε στις διαπραγματεύσεις και απών γιατί η συμβολή του ήταν μηδενική, αν όχι αρνητική.
Υποσχέθηκε αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού χώρου και το κατόρθωσε. Κατόρθωσε να κρατήσει κλειστά τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επί μήνες, ενώ την ίδια στιγμή οι μεγαλειώδεις αγώνες των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων βρίσκονταν σε εξέλιξη. Και όταν επιτέλους άρχισε και πάλι να λειτουργεί η εκπαίδευση στην χώρας μας, κάποιοι επιτήδειοι επιχείρησαν να διαβάλουν τον πλέον αδιάβλητο θεσμό στη χώρα μας, αυτό των Εισαγωγικών εξετάσεων. Περιστατικό πρωτοφανές που φανερώνει την ανάγκη της Δεξιάς παρένθεσης να χρησιμοποιήσει για ακόμα μια φορά το κράτος ως λάφυρο.
Η αναφορά στις γκάφες και τα συνεχή λάθη της Ν.Δ. θα μπορούσε να συνεχίζει για πολλές ακόμα σελίδες. Πακιστανοί, υποκλοπές, ζαρντινιέρες, πυρκαγιές, επιτήρηση, αναθεώρηση του ΑΕΠ, είναι μερικές μόνο από τις λέξεις κλειδιά για να κατανοήσει κάποιος το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει στη χώρα μας αυτή η κυβέρνηση. Οι εκλογές της 16 Σεπτεμβρίου είναι πλέον γεγονός και ο Ελληνικός λαός θα δώσει την ώριμη και έτοιμη από καιρό απάντησή του στη Ν.Δ. Και η απάντηση αυτή δεν θα είναι μια ψήφος διαμαρτυρίας στην ούτως η άλλως χειρότερη κυβέρνηση της χώρας από την Μεταπολίτευση. Θα είναι μια ψήφος στήριξης στο ΠΑΣΟΚ που με το πρόγραμμα του καλείται να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα λάθη και τις παραλήψεις της Ν.Δ. Θα είναι μια ψήφος στήριξης στην Δίκαιη Κοινωνία, στην Δυνατή Ελλάδα που στο ΠΑΣΟΚ οραματιζόμαστε και δεσμευόμαστε ότι να δημιουργήσουμε.