26.8.07

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

1. Αξιοκρατία στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με αντικειμενική αξιολόγηση, ώστε να αποκατασταθεί το κύρος της ιεραρχίας και οι επιχειρησιακές δυνατότητες του κράτους, ιδιαίτερα δε, του Πυροσβεστικού Σώματος.
2. Ενίσχυση και αναβάθμιση όλου του εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καθώς και κάλυψη με καλά εκπαιδευμένο προσωπικό των υφιστάμενων, αλλά και των μελλοντικών αναγκών σε επαγγελματικό ανθρώπινο δυναμικό, κατά προτεραιότητα. Διαπραγμάτευση με την ΕΕ για δυνατότητα χρηματοδότησης από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία εξοπλισμού πυρόσβεσης και ελαστική αντιμετώπιση ως προς τους κανονισμούς του ελλείμματος παρόμοιων εθνικών δαπανών.
3. Συνεργασία με ΕΕ για συγκρότηση ευρωπαϊκού στόλου αεροπυρόσβεσης.
4. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σωστή τεκμηρίωση για το μέγεθος του προβλήματος. Ενίσχυση του εθελοντισμού και συνεργασία με τις ΜΚΟ στην αντιμετώπιση πάσης φύσεως θεομηνιών και καταστροφών, με ταυτόχρονη διασφάλιση υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης. Ανάδειξη του εθελοντισμού σε μείζονα κοινωνική και εθνική προσφορά, έτσι ώστε να υπάρξει ομοψυχία και ανάταση του ελληνικού λαού.
5. Διασφάλιση της αποτροπής ανέγερσης αυθαιρέτων κτισμάτων σε όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί πρόσφατα, αλλά και στο παρελθόν, με τους ενδεδειγμένους αξιόπιστους τρόπους. Δέσμευση της κυβέρνησης για απόσυρση της αλλαγής του Άρθρου 24.
6. Ταχεία θεσμοθέτηση των χρήσεων γης σε όλη την επικράτεια, στους αστικούς και περιαστικούς χώρους, ώστε να αποτραπεί νέο κύμα αυθαίρετης δόμησης.
7. Οι δυσμενείς επιπτώσεις από τις οικολογικές καταστροφές και οι δράσεις αποκατάστασής τους να μην αποκτούν ταξικά χαρακτηριστικά, ώστε να οδηγούν σε ένα ιδιότυπο κοινωνικό και οικολογικό απαρτχάιντ για θέματα ενεργειακά, υδάτων και ποιότητας ζωής.
8. Είναι μείζονος σημασίας προτεραιότητα να διασφαλισθούν και να δημιουργηθούν, το ταχύτερο δυνατό, νέοι πνεύμονες πρασίνου στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.
ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙς ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ!!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΠΥΜΕ ΤΙς ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.