30.1.08

Δήλωση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει στα Χανιά σήμερα Τετάρτη 30.01.2008 πρόκειται να συζητηθούν σοβαρά θέματα οδικής υποδομής για ολόκληρη την Κρήτη. Δυστυχώς λόγω των κοινοβουλευτικών μου υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να παραβρεθώ. Πρέπει ωστόσο να τονίσω, ότι έγκαιρα και αφού ενημερωθήκαμε από την Περιφέρεια Κρήτης για το Περιφερειακό Συμβούλιο, υποβάλλαμε αίτημα το σύνολο των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή της ημέρα διεξαγωγής του. Περιέργως και χωρίς επαρκή αιτιολόγηση το αίτημα μας δεν έγινε αποδεκτό.
Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι είναι ανεπίτρεπτο για μια Περιφέρεια όπως είναι η Κρήτη, η ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού, να μην υπάρχει αξιόπιστος, άνετος και ασφαλής Βόρειος Οδικός Άξονας που θα επιτρέπει την γρήγορη και απρόσκοπτη διακίνηση ανθρώπων και προϊόντων κατά μήκος του νησιού. Υπογραμμίζω ότι οι δρόμοι πρέπει να είναι δημόσιοι και να απευθύνονται στο σύνολο των πολιτών δωρεάν. Τα νεοφιλελεύθερα σχεδία της Κυβέρνησης για την δημιουργία ΒΟΑΚ μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα θα μας βρει αντίθετους. Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλονται διόδια σε ένα και μοναδικό οδικό άξονα δίχως εναλλακτική επιλογή.
Όσον αφορά την απόφαση του αρμόδιου Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά για την συντήρηση των επαρχιακών και αστικών δρόμων από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση, πρόκειται για μια απόφαση που θα εξοντώσει οικονομικά του ΟΤΑ και θα προσφέρει ελάχιστες λύσεις στο πολύπαθο αστικό και επαρχιακό μας δίκτυο.