7.5.07

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Έδώ και πολλούς μήνες έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε μια σειρά επισκέψεων σε σημεία εξυπηρέτησης και επαφής των πολιτών, του Νομού μας με τις διάφορες κρατικές υπηρεσίες (υγείας, πρόληψης, Παιδείας,δημόσιας διοίκησης κλπ). Στόχος μας είναι η διαμόρφωση άποψης για τα τεκταινόμενα από πρώτο χέρι και η συλλογή στοιχείων για να μπορέσουμε να προβούμε σε Κοινοβουλευτικές ενέργειες (ερωτήσεις, επερωτήσεις, καταθέσεις εγγράφων, αναφορές κλπ). Μια τέτοια επίσκεψη σήμερα Δευτέρα (07/05/2007), έκανα στο Κέντρο Προστασίας Μάνας και Παιδιού, μετά από καταγγελίες γονέων για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί.
Πράγματι η κατάσταση είναι τριτοκοσμική: Ένας χώρος υποδοχής 10 τετραγωνικών, φιλοξενεί μέχρι και 20-25 παιδιά με τους συνοδούς τους από την Ανατολική Κρήτη (Ν. Ηρακλείου και Λασιθίου). Ένα περιβάλλον προφανώς ανθυγιεινό για τα βρέφη και ταπεινωτικό για τους γονείς. Το προσωπικό λιγοστό (ένας γιατρός και δύο επισκέπτριες υγείας, ενώ προβλέπονται 5 επισκέπτριες και η μία εκ των δύο που υπηρετεί, πρόκειται τον Ιούνιο του 2007 να συνταξιοδοτηθεί). Αποτέλεσμα των παραπάνω το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες, οι γονείς ταλαιπωρούνται και πολλές φορές καταφεύγουν σε ιδιώτες με αποτέλεσμα επιβάρυνση οικονομική πάνω από 700 Ευρώ για τα πρώτα εμβόλια. Η επίσκεψή μου ήταν ιδιαιτέρα ωφέλιμη γιατί τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για ερωτήσεις στο αρμόδιο Υπουργείο. Το αίτημα είναι ένα και μοναδικό: Ανάπτυξη και άλλων τέτοιων κέντρων μέσα στην πόλη και στο Νομό και κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό άμεσα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή η προσπάθεια αλλά φτάνει; Πού είναι το ΠΑΣΟΚ συνολικά; Δεν ασχολείται κανείς τους παρά μόνο για τους μηχανισμούς....