8.7.08

Ένστολη διαμαρτυρία Αστυνομικών

Συμμετείχα κι εγώ με άλλους συναδέλφους στην ένστολη διαμαρτυρία έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου που πραγματοποίησαν χθες (07/07/2008) οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κρήτης ζητώντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Πολιτείας σχετικά με την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών του νησιού.
«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί το αμέσως προσεχές διάστημα» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αντώνης Ζαχαριουδάκης, και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθεί λύση άμεσα και να εκπληρωθούν όλες εκείνες οι δεσμεύσεις που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στον εισαγγελέα Eφετών η μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τον τραυματισμό των τριών αστυνομικών.
Πριν λίγες ημέρες στη Βουλή στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τη ρύθμιση θεμάτων των αστυνομικών υπαλλήλων δήλωνα:
«Ελάχιστα είναι τα θετικά στοιχεία που εισάγει και ελάχιστες είναι οι προσδοκίες που καλύπτει. Προσδοκίες τόσο από την πλευρά των αστυνομικών που έντεχνα είχε καλλιεργήσει στο πέρασμα του χρόνου η Ν.Δ., όσο και από πλευρά των πολιτών που βιώνουν καθημερινά ένα αίσθημα πρωτόγνωρης ανασφάλειας. Και όμως θα μπορούσε το υπό συζήτηση νομοσχέδιο να αποτελέσει ένα θετικό βήμα για την αντιμετώπιση των ένοπλων ληστειών, των δολοφονιών του trafficking, των απαγωγών, των κλοπών ΑΤΜ ειδικά στους Νομούς Ηρακλείου και Ρεθύμνης, του πόλεμου των οικογενειών του οργανωμένου εγκλήματος, της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά η Ν.Δ. έδειξε ότι ούτε θέλει, αλλά ούτε και μπορεί να αλλάξει προς την θετική κατεύθυνση τα πράγματα». Δυστυχώς αποδεικνύονται πέρα για πέρα αληθινά!!!