25.7.08

Η τραγωδία στο Πέραμα


Νεκροί ανασύρθηκαν και οι 8 εργάτες από τα αμπάρια του δεξαμενόπλοιου "Φρένσιπ Γκας", όπου την Πέμπτη σημειώθηκε έκρηξη κατά την διάρκεια εργασιών επισκευής του, στη Ζώνη Περάματος. Επίσης τρεις εργάτες νοσηλεύονται στο Θριάσιο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την πολιτική εκπρόσωπο για θέματα Ναυτιλίας, Ελπίδα Τσουρή, και την πολιτική εκπρόσωπο για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, αποτελούμενο από βουλευτές της Β' Πειραιά του Κινήματος και κομματικά στελέχη της περιοχής, επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο Περάματος, όπου συνομίλησε με τον Δήμαρχο, Γιάννη Γλύκα.
Στη συνέχεια, τα μέλη του Κλιμακίου επισκέφθηκαν τον χώρο του δυστυχήματος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και ενημερώθηκαν από τους εργαζόμενους και τις τοπικές αρχές για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος
. Σε δηλώσεις τονίστηκε: «Δεν είναι τυχαίο (το δυστύχημα) και οφείλει να προβληματίσει όλους μας, ότι μέσα σε 20 μέρες, είχαμε δύο προσαράξεις πλοίων, μία σύγκρουση πλοίου και το πρόσφατο, το χθεσινό τραγικό εργατικό δυστύχημα σε πλοίο. Και ούτε μπορεί πλέον να θεωρηθεί σύμπτωση αυτή η επαναλαμβανόμενη συχνότητα εργατικών ατυχημάτων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Η κυβέρνηση καλείται να κυβερνήσει. Πέρα από την ενδελεχή έρευνα και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη, για τον σχεδιασμό και για την ουσιαστική παρέμβαση, την αποτελεσματική παρέμβαση του κράτους σ' αυτές τις υποθέσεις».