14.4.07

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ


Το σκάνδαλο με τα αποθεματικά των Ταμείων ήρθε και απέδειξε ότι οι προεκλογικές κορώνες της ΝΔ, ήταν λόγια και μόνο λόγια. Η ΝΔ, είδε την κρατική μηχανή σαν λάφυρο, όπου θα μπορούσε να ασκήσει ρουσφετολογική πολιτική, να διορίσει αποτυχημένους πολιτευτές, να συγκροτήσει το δικό της «βαθύ Κράτος». Οι Υπουργοί της δηλώνουν ότι τάχα πρόκειται για άπληστους χρηματιστές, ανίδεες διοικήσεις των Ταμείων και επικίνδυνα ομόλογα. Η αλήθεια είναι ότι τα επικίνδυνα ομόλογα τα εξέδωσε το Υπ. Οικονομικών, τις ανίδεες διοικήσεις τις διόρισε η κυβέρνηση και οι άπληστοι χρηματιστές είναι όλοι μια μεγάλη γαλάζια παρέα. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα:
Πρώτον, αδρανοποιήθηκε ο προβλεπόμενος έλεγχος από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Δεύτερον, καταργήθηκε η θέση του αρμόδιου Υφυπουργού και δημιουργήθηκε ειδική γραμματεία στο Υπουργείο Απασχόλησης με τον κ. Ευγένιο Παπαδόπουλο γνωστό και από την υπόθεση των «κουμπάρων» στον οποίο ανατέθηκαν τα θέματα των Ταμείων.
Τρίτον και κυριότερο εκδόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών τα σύνθετα δομημένα ομόλογα υψηλού ρίσκου που αγοράστηκαν από τα Ταμεία.
Τέταρτο, διοχετεύτηκαν αυτού του είδους τα ομόλογα αυτά συντονισμένα σε 24 Ταμεία με συγκεκριμένες ζημίες και μεγάλες προμήθειες.
Πέμπτο, γίνεται διακίνηση τέτοιων ομολόγων πριν ακόμη αυτά εκδοθούν.
Έκτο, δίνεται εντολή να πληρωθεί τουλάχιστον ένα από αυτά τα ομόλογα πριν την ημέρα έκδοσής του.
Κάποια κάνουν κύκλους ανά την Ευρώπη και προκύπτουν τρομακτικές προμήθειες. Υπάρχει μια παραγωγή προμηθειών από τις οποίες επωφελούνται συγκεκριμένοι άνθρωποι.
Τα Ταμεία έχουν 30 δις αποθεματικά. Το ΠΑΣΟΚ το 1993 παρέλαβε 3 δις τα αποθεματικά των Ταμείων και τα παρέδωσε στα 25 – 26 δις. Το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε με νόμο τη δυνατότητα τα Ταμεία να έχουν περιουσία. Η περιουσία των Ταμείων επενδύθηκε και αποδίδει. Δεν μπορεί τώρα η ΝΔ να μιλάει για αύξηση της περιουσίας των Ταμείων όταν χρησιμοποιεί τα αποθεματικά ως εργαλείο για να αποκομίσουν οφέλη οι επιτήδειοι ημέτεροι.
Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση θα επιστρέψει τα λεφτά στα Ταμεία αν θα καλύψει τις ζημίες. Γιατί όλα αυτά έχουν να κάνουν με τα χρήματα των ασφαλισμένων, με τα χρήματα των συνταξιούχων, με τις αυριανές συντάξεις από μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι θα έλυνε και το ασφαλιστικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: