10.4.07

ΤΡΙΕΤΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ



Θυμάστε τις προεκλογικές κορώνες της ΝΔ περί διαπλοκής και σπατάλης δημοσίου χρήματος; Θυμάστε τις μεγαλόστομες κουβέντες του κου Καραμανλή περί νταβατζήδων; Πριν αλέκτωρ λαλήσει, πριν ολοκληρωθεί η τριετία της Κυβέρνησης της σεμνότητας και ταπεινότητας, ήρθε στην επιφάνεια η πραγματική εικόνα της «Νέας Διακυβέρνησης». Μια εικόνα αποκρουστική, παλαιοδεξιά, αυταρχική, χωμένη στα σκάνδαλα, στους κουμπάρους, στα ρουσφέτια των «γαλάζιων παιδιών», στις ψεύτικες υποσχέσεις. Η ΝΔ, είδε την κρατική μηχανή σαν λάφυρο, όπου θα μπορούσε να ασκήσει ρουσφετολογική πολιτική, να διορίσει αποτυχημένους πολιτευτές, να συγκροτήσει το δικό της «βαθύ Κράτος».
Ογδόντα τέτοιους φίλους και πολιτευτές, αντί για έμπειρους τεχνοκράτες, έχει διορίσει η Κυβέρνηση για να διοικούν τις Δημόσιες επιχειρήσεις σε ένα πολυσύνθετο κι ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον. Να θυμηθούμε την αποχώρηση του Παλαιοκρασά από τη ΔΕΗ; Καταπέλτης για τους διαπλεκόμενους Υπουργούς και επιχειρηματίες. Καταπέλτης για την απαξίωση της κερδοφόρας επιχείρησης. Να θυμηθούμε τον Βουρλούμη στον ΟΤΕ; Με ερασιτεχνισμούς ώθησε στην έξοδο χιλιάδες ενεργούς, έμπειρους υπαλλήλους με δυσβάσταχτο κόστος. Δαπάνησε εκατομμύρια Ευρώ για την εξαγορά του «Γερμανού», χάνει καθημερινά το τρένο του ανταγωνισμού. Το τελευταίο αλλά όχι ελάχιστο, είναι το παράδειγμα του Σημαιοφορίδη, υιού του πρώην Γενικού Διευθυντή της ΝΔ. Με ένα κυκεώνα χρηματιστηριακών πράξεων με εγχώριες και off shore εταιρείες, κατασπατάλησε δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ από το αποθεματικό κεφάλαιο του αποθεματικού των Ταμείων των Δημοσίων Υπαλλήλων, δίνοντας προμήθεια 8 και 10% όταν η συνήθης πρακτική είναι της τάξεως του 1%. Κι αντί η Κυβέρνηση να σιωπήσει και να σκύψει στο πρόβλημα και να προσπαθήσει να οχυρώσει και να καταστήσει ανενεργά τα κενά στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο αυτών των συναλλαγών, βγήκε και κατήγγειλε για άλλη μια φορά το «κακό ΠΑΣΟΚ»!!!
Γίνεται σε όλους πλέον φανερό ότι τούτη η Κυβέρνηση έχει πλέον χάσει και την έξωθεν καλή μαρτυρία αλλά και την όποια ικανότητα να διαχειριστεί τα κοινωνικά, οικονομικά και εθνικά ζητήματα. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της πολιτικής του «βλέποντας και κάνοντας» και της αναβλητικότητας . Η μόνη δραστηριότητα είναι η προεκλογική ρουσφετολογική τακτοποίηση των «δικών παιδιών» και η ολοκλήρωση της συντηρητικής και αυταρχικής απορρύθμισης της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους. Πλησιάζει όμως η ώρα της κρίσης και της αποτίμησης της θητείας της ΝΔ. Ήρθε η ώρα που τα προγράμματα, οι δεσμεύσεις, το όραμα κάθε κόμματος για τη χώρα, θα κριθεί από τον κυρίαρχο λαό.
Το ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε στον ελληνικό λαό τις δικές του προτάσεις, τα δικά του σχέδια για την έξοδο από την κρίση. Έχοντας διδαχθεί και ξεπεράσει τις καθυστερήσεις και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, έρχεται σήμερα να δώσει προοπτική και όραμα για μια δίκαιη κοινωνία και μια δυνατή Ελλάδα. Με δέκα συγκεκριμένες προτεραιότητες και δεσμεύσεις για:

 Νέο μοντέλο διάρθρωσης της χώρας.
 Διαφάνεια και λογοδοσία στην δημόσια διοίκηση.
 Πρόσβαση σε εκπαίδευση ποιότητας για κάθε ελληνική οικογένεια, σε όλες τις βαθμίδες.
 Δίκαιη φορολογία.
 Ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
 Το παιδί και η οικογένεια στο επίκεντρο της πολιτικής μας.
 Πολιτικές για την εργασία των νέων και για τους άνεργους.
 Πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο.
 Προτεραιότητα το περιβάλλον.
 Νέα πολιτική για την ύπαιθρο.

Ανοίγει το διάλογο με το λαό και προετοιμάζεται για το δύσκολο έργο της ανόρθωσης της χώρας και της αναδιανομής του εθνικού μας πλούτου υπέρ των κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: